Elektriske sparkesykler bør forbys

Det finnes vel knapt nok noe mer meningsløst enn en elektrisk sparkesykkel. Den har null nytteverdi, null positiv effekt på miljøet og er et renspikka leketøy. Den er morsom. Jeg innrømmer det, men helt nytteløs.

Les også: Sparkesykler hackes

Hvorfor skal disse potensielle drapsmaskinene slippes løs i hopetall i Oslos gater?

Organisert utleie i Oslo

To utleiefirmaer har fått lov av byregjeringen til å etablere seg i Oslo på lik linje med bysykkelen. Det fungerer på samme måte. Du betaler korttidsleie for å komme deg fra A til B. Problemet er bare at brukerne av disse lydløse elektriske sparkesyklene kjører ned og skader folk.

VG skriver om Byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, Lan Marie Berg (MDG) som er «opprørt» over at blinde og svaksynte blir påkjørt av disse sparkesyklene, men hevder at hun og byrådet ikke kan gjøre noe med det. Påkjørslene skjer som regel på fortauet og sparkesykler har lov til å benytte seg av fortau. For noe tull!

Oslo by, fortrinnsvis for de funksjonsfriske

Byregjeringen med MDG i spissen har innført forbud mot det meste og påbud for de fleste i sin tid som herskere i Oslo by. Det har ikke kostet dem mye å gjøre livet surt for alle som ikke har mulighet til å leve livet sitt på en sykkel, men her er de altså helt handlingslammet. Det er kanskje ikke så lett å forby sparkesykkelen i seg selv, men å fjerne muligheten og forby firmaer som leier ut denne styggedommen å etablere seg har de full mulighet til. Det ville hjulpet en god del. Men MDG har helt andre tanker en vanlige folks ve og vel.

Les også: Miljøpartiet de grønne setter penger foran miljø

Igjen viser MDG at de egentlig ikke bryr seg om miljøet og at de er partiet for de «vellykkede» funksjonsfriske. Har du et eller annet form for handikap så er du i deres øyne ikke velkommen i Oslo. Sånn er det bare.

Har du noe å tilføye? Bruk kommentarfeltet under.

Les også: Syklister uten folkeskikk – Nå også fritatt for trafikkregler

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *