Elbilister er fortsatt egoistiske, gjerrige, idioter og snyltere

Foto: ABC NEWS

Elbilister er noen egoistiske, gjerrige idioter og snyltere der de kjører rundt i de oversubsidierte ubrukelige skitne radiobilene sine som kjører på skitten kullkraft fra skitne Europa. De tenker ikke på andre enn seg selv, kjører hensynsløst i trafikken, og burde egentlig vært fjernet fra jordens overflate en gang for alle. Dessuten kjører alle sammen Tesla. De stjeler strøm, ødelegger for kollektivtrafikken, og misbruker offentlige midler. De kan på mange måter sammenlignes med trygdemisbrukere. Bare vent. Om 5 år står de der og griner med de ubrukelige batterikassene sine, som de ikke får solgt. Da skal vi le høyt. Dessuten forurenser elbiler like mye som andre biler, og spesielt når de tar fyr. Elbilpolitikken er galskap. Få disse jævla homserakettene ut av veien nå!!!

Les også: Har elbilister bidratt til avgiftstap på 25 millioner kroner til staten?

Dette er noen av utsagnene som møter en i enkelte sosiale medier. Bildet over viser en Tesla i Brann. I følge noen elbilhatere forurenser denne like mye når den brenner som en vanlig fossilbil. Det har de helt rett i.

Denne artikkelen ble første gang publisert av undertegnede på Elbilplassen i mai 2015. Den er fortsatt like aktuell selv om antallet bilister som kjører elbil i Norge nesten har tredoblet seg og markedsandelen har gått fra 7% i 2015 til 30% i 2018. Kilde: Norsk elbilforening

Dette betyr at en stor andel av de som bjeffet mot elbilistene i 2015 i dag selv kjører elbil.

De er som hyener

I enkelte sosiale medier, har det dukket opp propagandasider mot elbiler. Forskjellen på denne typen nettsider og seriøse debattsider, er at disse sidene er totalt ensrettet i sin fremstilling, og trekker frem kun en side av saken. Dersom det i media skrives en negativ artikkel om elbilen og dennes fordeler, deles dette, kommenteres og støttes for alt det er vært. Alt slukes rått. Skulle det komme et konstruktivt motsvar på en slik artikkel, blir den aldri delt, aldri kommentert. De har allerede gjort seg opp en mening, og skapt sin egen sannhet, og denne fronter de uten å ta hensyn til at en sak alltid har flere sider. De ser poengene, men ignorerer dem. De skjuler alle fakta som taler imot dem. Det som er fascinerende, men litt skremmende å se, er hvordan forfattere av slike sider med enkle midler,  klarer å få med seg en stor horde av mennesker på laget. Adolf Hitler brukte noe av den samme taktikken da han fikk med seg store deler av Europa på et korstog mot jødene, før og under andre verdenskrig. Dette uten sammenligning forøvrig. Folk er også i dag lettpåvirkelige. Brukes sosiale medier på riktig måte, blir folk som en flokk med hyener. De ser ut til å miste evnen til å tenke selv. De får smalsyn, og lar seg rive med. Rullgardinen går ned.

Slik kan en typisk elbilhater se ut.

Et prakteksempel på en slik hatside, er en vi ikke kommer til å nevne ved navn, men forfatteren har et sterkt ønske om å sende elbilen til en annen del av jordkloden, der det vokser krydderplanter som vi ikke har her. Hvorfor han ønsker befolkningen der så vondt er uklart. På denne nettsiden har en person, som i begynnelsen ikke engang turte å stå frem med navn, og fortsatt ikke tør å snakke med media klart å samle et hylekor uten sidestykke av elbilhatere. Det er ikke bare elbilen og dennes fordeler som får gjennomgå. Det er også alle de som kjører en. På en merkelig måte har disse menneskene funnet ut at alle som kjører elbil er dårlige mennesker. De er egoister og snyltere. På denne siden ble det i sin tid også oppfordret til sabotasje mot elbiler, både ute i trafikken, og der de stod parkert. Det er vel også greit å nevne at vedkommende som driver denne hatsiden selger elbiler i stor skala…ja…det stemmer. Tro det eller ei. Han selger elbiler. 

Forskjellen mellom 2015 og 2018 er at denne siden nå består av en stor andel elbilister som er ute etter en god latter. Men det er fortsatt mange der inne som tror at jorden er flat og at månen er en ost.

Det finnes et eget ordtak som sier at man blir hva man spiser. Dette har jo aldri vært ment bokstavelig, Man blir ikke en banan om man spiser en, men ordtaket har et element av sannhet i seg. Siden den som spiser sunt, stort sett holder seg i bedre form en den som spiser usunt, kan ordtaket til en viss grad stemme. Er det noen som har hørt ordtaket, man blir hva man kjører? Dersom dette stemmer har undertegnede en splittet personlighet. Jeg eier en Nissan Leaf elbil og en Golf med bensinmotor. Mulig jeg tar feil, men jeg føler ikke at jeg bytter personlighet når jeg bytter mellom bilene. Er det slik at disse menneskene som går til personangrep og stigmatiserer elbileiere kan skille ut elbilister i køen på Rema? Kan disse menneskene se hvilken bil jeg kom i da jeg dro til butikken? Eller enda bedre. Kan de se at jeg har en elbil hjemme i garasjen? –Se der kommer snylter ´n !!! – Jeg synes i så fall dette er enestående, og jeg tar av meg hatten for disse menneskene.

Ordtaket sier at man blir hva man spiser, men blir man også hva man kjører?

Misunnelsen er fortsatt stor blant elbilhatere

Misunnelse er vel et stikkord som kan brukes i denne settingen. Det er gjerne da slike påstander kommer frem. Jeg vet ikke hva det kommer av. Jeg har heller ikke tenkt til å ta noe politisk standpunkt i denne debatten, men jeg observerer følgende:

I flere av innleggene, blir elbilister beskyldt for å være sosialdemokrater, og avgiftssnyltere på en og samme tid. Dette er jo en selvmotsigelse. Disse påstandene vil jeg anta at kommer fra personer med en tilknytning som går mot høyresiden i norsk politikk. Høyresiden står for avgifts- og skattelette. Når de samme personene klager over at ikke elbilistene betaler avgifter til felleskapet, og samtidig klager over det høye skatte og avgiftsnivået i Norge, blir dette litt som å drite på sin egen dørmatte. Det blir omtrent som å gå på trygd fordi man ikke gidder å jobbe, mens man klager på at folk ikke gidder å ta seg en jobb. Alle ser ut til å bli sosialdemokrater på disse debattsidene. Hadde disse personene brukt hodet sitt, og ikke latt seg rive med av oppgulp og usakligheter, kunne de heller kjempet for et lavere avgiftsnivå på biler generelt. I stedet bruker de all sin energi på å sutre over at andre får noe ikke de får, men som de også kan få om de vil.

Fossilbilen er på vei ut

I Norge har vi et avgiftsnivå som gjør at det blir lettere å friste til kjøp av elbil. Dette er ikke negativt. Dette gjør det enklere å selge inn nye miljøvennlig alternativer. Fossilbilen er en forurensende teknologi som ikke har endret seg nevneverdig siden den ble funnet opp på slutten av det 19. århundre. Den er på vei ut, enten man liker det eller ikke. De som er uenige i dette, og sverger til at bensin og diesel er fremtiden, burde heller kjempe for lavere avgifter på fossilbiler. I stedet sitter de på nettet og hyler og stigmatiserer, fordi noen idealister belønnes med lavere avgifter på et fremtidsrettet produkt. De blir som en gjeng med småunger som krangler om den siste sjokoladebiten. Er de like redde for alt som er nytt? Hvordan fungerer de i dagliglivet? Har de egne meninger, eller er de underkuet både på jobb og privat, og tar det ut på “avvikerne” i samfunnet, godt beskyttet bak PC, mus og tastatur? De er ihvertfall ikke ekskludert fra elbilgodene noen av dem. Det er faktisk fritt frem for alle å skaffe seg en elbil. Disse godene gagner alle som vil ha dem. Om 5-10 år kommer sansynligvis de fleste av disse menneskene til å kjøre rundt i en elbil selv.

Ikke prøv deg 

Jeg registrerer også at det på disse nettsidene av enkelte modige individer, blir forsøkt å argumentere for elbilen. På seriøse debattsider er det jo naturlig at alle med en mening får slippe til, uansett om de er enige eller ikke. Der blir man ganske umiddelbart vippet av pinnen med usmakelige kommentarer, og verbale personangrep, dersom man prøver seg på noe slikt. Administrator har dannet seg sitt eget private lille Nord-Korea med ensrettet propaganda, og kollektiv verbal avstraffelse av alle “oppviglere” ved hjelp av sin egen private arme. Dette sier jo litt om nivået. Derfor er det heller ikke mange seriøse innlegg der, som taler for elbilen. På en annen side kan dette kanskje være like greit. Så får disse trangsynte elbilhaterne lov til å ha sin egen lekeplass å boltre seg på. Vi som ønsker elbilen og ny miljøvennlig teknologi velkommen, tar mer enn gjerne debatten rundt dette. Men det må skje på et litt høyere nivå, med saklig flerrettet argumentasjon, og her har vi jo mange alternativer. Det er vanskelig å diskutere med en sau. Du kommer ingen vei.

Ikke prøv deg

Media må ta sin del av skylden

Media må også ta sin del av skylden, når det gjelder stigmatisering av elbileiere. Når de skriver artikler, har innholdet og overskriftene sjelden noe med hverandre å gjøre. Eksempelvis var det flere aviser som skrev som overskrift: «Elbilen kastes ut av kollektivfeltet i Oslo» Sannheten var at elbilen midlertidig skulle få kjøreforbud i et midlertidig kollektivfelt på Ring 3 i forbindelse med oppgraderingsarbeider. Siden elbilhatere og deres propagandasider kun leser overskrifter, blir jo alle slike artikler tatt ut av kontekst. Det hjelper lite at artiklene beskriver fakta i saken når disse ikke leses. Derimot får artikkelen mange treff og deles vilt og uhemmet, noe som er bra for artikkelforfatterne og avisa de skriver for, men ikke så bra for sannheten.

I det siste har motstandsbevegelsen også skreket høyt om artikler i media som beskriver dårlige arbeidsforhold og barnearbeid i gruver i Kongo, som utvinner diverse metaller som brukes blant annet i elbilbatterier. Det de ikke skriker så høyt om er at de elektroniske produktene de selv bruker for å dele og kommentere disse artiklene på nett inneholder samme type batterier, med samme metaller fra de samme gruvene. Det de heller ikke skriker høyt om er at det er bilbransjen som har satt fokus på problemet. Snakk om å kaste stein i glasshus, Men igjen så er ikke elbilhatere bestandig de menneskene som er sterkest på fakta og på det å se helheten. Rart de ikke kaller gruvene elbilgruver.

Jeg skal på ingen måte si at påstanden om barnearbeid i Kongos gruver ikke er sann, men å skylde det hele på elbilen er medieskapt propaganda. Det hører med til historien at det også ble forsøkt påstått at gruver som drev med utvinning av oljesand var litiumgruver for produksjon til elbilbatterier.  Se video under.

Som denne filmen viser er det oljesand og kobber som utvinnes på bildene, og ikke litium

Å vise bilder av oljesandutvinning og påstå at dette er utvinning av litium til batteriproduksjon for elbiler, har vært en vanlig propagandaform i enkelte motstandsmiljøer. Folk har slukt dette rått, og det viser jo hvor lettlurte vi mennesker er. Propaganda er den beste formen for ryktespredning, og når man går tom for saklige argumenter, går man over til skitne usanne metoder for å  styrke sin sak. Dette er synd, men det blir som regel alltid gjennomskuet.

Les også: Bruk av kobolt i oljeindustrien

Eksos fra biler er en av de største kildene til luftveisplager og død i byene

Elbileiere er bidragsytere til et bedre miljø uansett

Elbileiere er ikke en gjeng med egoistiske og selvsentrerte snyltere, som kjører rundt i batteridriller. De er ikke et folkeslag. De er deg og meg, og alle andre. De sykler, løper og tar bussen til jobben. De går til butikken, spiller i korps og trener på kveldene. Noen av dem har til og med bensindrevet gressklipper. Om deres agenda ved å kjøpe elbil er miljøet, teknologien, eller fritak for avgifter, eller en kombinasjon av disse, spiller ingen rolle. Godene elbilene har fått, er politisk styrt. Dette betyr at det til syvende og sist er politikerne som må svare for hvordan og hvorfor de har innført disse godene. Alle benytter seg av avgiftsfritak om de kan. Også elbilhatere. Jeg tviler på at noen av disse avstår fra å handle på taxfree bare fordi staten taper på det. Det er bevist i det uendelige at elbil er miljøvennlig. Selv om noen trangsynte mennesker velger å lukke øynene og ignorere dette, er det dette som er sannheten. Enhver opplyst person vet dette. Elbilen eller lignende teknologi er fremtiden, og uansett sjåførens agenda for å kjøpe en, så er miljøgevinsten positiv. Vi er avhengige av å gjøre noe med forurensingen som er i ferd med å kvele oss. Elbilen er en sterk bidragsyter, og ingen av oss har faktisk noe valg. Vi må bare bidra alle sammen, dersom vi ønsker en jord der vi, våre barn og deres barn kan fortsette å leve. Så får det være opp til hver enkelt om de ønsker å benytte seg av kollektivtransport, (som også er subsidiert) gå, sykle eller kjøre miljøvennlige biler.

Har du synspunkter i saken kan du skrive i kommentarfeltet under

Les også: Elbilhatere: Hvor mange ganger skal det forklares før det går inn?

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *