Ekeberg Besøksgård

En bondegård midt i byen…

Det var fredag og fint vær. Så hva var vel mer naturlig enn å besøke en bondegård midt i Oslo?

Turen gikk til Ekberg Besøksgård eller EKT rideskole og husdyrpark som det også heter. Dette er en kombinert dyrepark og rideskole. De har mange forskjellige dyr man kan besøke.

De har hester, ponnier, sauer, geiter, høns, påfugler, kuer, ender, kaniner og flere andre dyreslag.  Som man kan se av bildet under så var det en påfugl som møtte oss ved billettluka.

Geitene går fritt. Det kan nok virke litt skummelt siden alle kan gå inn til dem. Med de hornene skulle man tro at dette fort kunne gå galt men disse geitene har godt lynne så det går bra.

Lillegutt var ikke redd og løp etter geitene som om de skulle være katten vår hjemme. Mulig geitene synes denne lille guttevalpen var litt slitsom, men de tok det pent og ble ikke sinte.

Det var en fin blanding av leker og dyr rundt på besøksgården og det var på høy tid å hoppe litt på trampoline.

Rett som det var så møtte man på en høne inne i stallen. Den måtte man jo slå av en prat med.

Det er også mulig å ri på en ponni på besøksgården. Det var litt kø når vi var der men lillegutt insisterte på at han ville prøve. Det var imponerende å se hvor flink han var. Til og med instruktøren hadde problemer med å tro på at dette var første gang han prøvde å ri. Så flink var han og pappa var veldig stolt

Har du lyst til å ta turen til Ekeberg besøksgård så ligger den midt på Ekebergsletta rett ved Ekeberghallen. (Ekebergveien 99). Det er gode parkeringsmuligheter her. Du kan også ta bussen hit om du heller vil reise kollektivt. Da tar du buss nr. 74 fra Jernbanetorget. Gå av ved Ekeberghallen så er du der.

Flere bilder fra Besøksgården ser du under.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *