Det er helt greit å spørre om pris for begravelse

Det har i media blitt snakket og skrevet om folk som får sjokk når regningen for begravelsen av deres kjære skal betales.

Les også: Fjerne halv skatt i desember… For noe tull

Å begrave en av sine nærmeste er en følsom og sorgtung prosess, der mange praktiske oppgaver og avgjørelser skal tas midt i sorgen. Mange synes det er ugreit å be om pris på hva de forskjellige delene av begravelsen koster. Det er mange valg som skal tas, og man er redd for å virke kjip og ikke verdsette den man begraver.

Be om pris

Etter min mening er dette helt feil. Her har også begravelsesbyråene et klart ansvar for å opplyse om pris, og det er tydelig et klart forbedringspotensiale i denne bransjen. Jeg vil ikke gå så langt som å si at begravelsesbyråer spekulerer i folks økonomi. Jeg tror ikke vi har kommet dithen i Norge, men de skal som alle andre tjene til livets opphold, og det er jo en business som alt annet.

Mitt råd til alle som skal begrave noen. Be om pris, Spør om alternativer, og sjekk gjerne flere begravelsesbyråer. Dette er like mye å ville det beste for sine kjære som bare å be om det første og beste.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *