De “tolerante” fordømmende sosialister

Som mange andre har jeg fulgt godt med på den nye ikke-saken rundt Trond Giske og Fagforbundets mislykkede forsøk på å skape en ny #metoo skandale.

I denne saken har det igjen slått meg hvem som er de virkelige tolerante i det politiske Norge, og ikke minst hvem de virkelige fordømmende er.

Det er ikke hva du gjør, men hvem du er som teller

Det har vært flere saker rundt politikere som gjør dumme ting det siste året. Majoriteten av disse har vært FrP-politikere. Om dette er tilfeldig eller ikke, skal jeg ikke gå inn på her. Det jeg har registrert er at når en FrP-politiker gjør noe dumt, er folk på venstresiden raskt ute med den fordømmende pekefingeren, ikke bare mot politikeren det gjelder, men hele partiet og alle velgerne partiet og vedkommende representerer.

Det er er sååå typisk FrP-folk. De er noen brunbeisa brunsnegler hele gjengen.

Ikke noe annet å vente når det kommer i fra Frp. Sånne folk er…

Jeg tror ikke jeg har sett en sosialist ta en FrP eller høyrepolitiker i forsvar noen gang, uansett hvor tåpelige eller ikke beskyldningene har vært. Her er det personen og den politiske tilknytningen som teller og skal tas, ikke saken.

Det er vanskelig å ta seg selv

I Giske sin sak var det mange harde og fordømmende ord fra den samme venstrevridde fløyen, men jeg observerte en viktig forskjell:  De tok personen. Giske ble et symptom på alt som var galt i Arbeiderpartiet. De angrep ikke partiet og konkluderte således ikke med at alle velgerne deres var like ille. Er det ikke snodig? Kanskje ikke. For da hadde de tatt seg selv.

Det som også er interessant å observere er at I Giske-saken var faktisk majoriteten av de som støttet han på høyresiden i norsk politikk. Dette kunne jo aldri skjedd om det var motsatt. Om Giske hadde vært fra FrP, hadde ingen på venstresiden tatt han i forsvar.

Mange sosialister bør gå i seg selv

Det er på dette grunnlaget jeg vil våge å påstå at såkalte tolerante sosialister egentlig er noen av de mest stigmatiserende og fordømmende mennesker du kan finne. Slapp av. Jeg skal ikke gå i den samme fella som de jeg her kritiserer. Jeg skal ikke skjære alle sosialister og venstrevridde over en kam. Da ville jeg ikke vært noe bedre selv. Men det er helt klart at venstresiden i norsk politikk huser en stor mengde forutinntatte og forhåndsdømmende mennesker, som gjerne dømmer deg ut i fra hvilken politisk tilhørighet du har heller enn å lære å kjenne deg som person og respektere deg for de meningene du har selv om de er annerledes.

Hadde Giske vært FrP politiker hadde kritikken og fordømmelsen fra sosialistene haglet mot hele partiet og alle dets velgere. For da hadde han nemlig vært en typisk Frp-er, og alle FrP-ere er jo sånn.

Det har forresten vært merkelig stille fra venstresiden når det gjelder fordømmelse og beskyldninger rundt trakasseringen av Justisminister Tor Mikkel Wara (FrP) og familien hans, der noen nå til og med har tent på bilen deres. Hadde dette vært hjemmet til en hvilken som helst politiker på venstresiden i norsk politikk, hadde beskyldingene og forhåndsdømmingen av høyreekstreme miljøer haglet. Er det noen som møter seg selv i døra her?

Så hvem er det som virkelig viser toleranse i norsk politikk?

Les også: Black Box teater har en arroganse som mangler sidestykke

Har du kommentarer eller synspunkter til det jeg skriver, så skriv gjerne i kommentarfeltet under.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *