De ansvarlige for drikkevannskandalen bør tiltales for drap

Foto: Shutterstock

Drikkevannskandalen i Askøy er et typisk eksempel der kommunale budsjetter som skal holdes nede veies opp mot innbyggerens liv og helse. At det gambles på denne måten bør få store konsekvenser for de involverte.

Les også: Selv AP-politikere kan være uærlige

En ett år gammel baby har mistet livet og 2000 andre har blitt syke som følge av E.coli som antagelig stammer i fra drikkevannet. Kommunen har sviktet totalt når det gjelder sjekk og oppfølging av vannkvalitet, og ifølge flere media har det ikke blitt tatt vannprøver av deler av anlegget på over et år. Siden slike vannprøver skal utføres minimum en gang i måneden er jo dette ikke annet enn en skandale.

Vi betaler for trygt vann

At innbyggerne i en kommune betaler vannavgift, betyr at de betaler for trygt drikkevann. Vi har sett flere bilder i media av brunt vann uten at dette virker å ha blitt fulgt opp av kommunen. Nå har et lite barn mistet livet som følge av en total neglisjering av ansvar og fortsatt virker det ikke som at ledelsen i kommunen har skjønt sitt ansvar.

Det er akkurat dette som skjer når en kommune har total råderett og ingen kan gå de etter i sømmene. De har her gamblet med innbyggernes liv og helse, og nå ser man resultatet. Tenk om dette hadde skjedd i en privat bedrift. Tenk om det ble oppdaget E. coli i Farrisflaska di.

Dette må få konsekvenser

Vi kan selvfølgelig ikke trekke konklusjoner før alle fakta er på bordet, men alt tyder på at drikkevannet er forurenset og helseskadelig i denne saken. Kommunen har ikke fulgt rutiner og med dette utsatt sine innbyggere for stor fare og de har tatt et liv.

Jeg håper de ansvarlige blir tatt og straffet for dette. Slik skal vi ikke ha det.

Bruk gjerne kommentarfeltet under.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *