Da abortstriden også ble høyrepopulisme.

I dag har flere tusen mennesker tatt til gatene over hele landet for å demonstrere mot Solbergregjeringens abortflørt med Krf.

Les også: Mannehater – Kvinnegruppa Ottar skor seg på abortstriden

Stridens kjerne er fjerning av paragraf 2c i abortloven. Denne paragrafen åpner for abort etter 12. uke hvis «det er stor fare for at barnet kan få en alvorlig sykdom».

Jeg er ganske sikker på deltakerne i disse demonstrasjonene representerte alle typer samfunnslag og politisk tilhørighet.

Det var mange kvinneorganisasjoner som holdt appell, blant dem Kvinnegruppa Ottar og Kvinnefronten. Nok engang ser man at en slik sak gjennomsyres av et venstrevridd politisk spill fra mange av disse organisasjonene, som får hele saken til å dreie seg om høyrepopulisme. Hvor er logikken?

Skjønner ikke Ottar, Kvinnefronten og co at det er Krf som krever innstramming i retten til selvbestemt abort, og ikke Høyre eller Frp? Hvor er forresten disse kvinnegruppene når det gjelder andre dagsaktuelle temaer i dagens samfunn?

Er det nok en gang det slemme høyre som denne gangen ønsker å kneble kvinners rettigheter? Hva slags konspiratører har lagt hodene i bløt denne gangen?

Dreier ikke dette seg om alle kvinners kamp for retten til å bestemme over egen kropp, og ikke venstrekvinners rett til å bestemme over egen kropp?

Å kaste politisk mynt i en slik sak er ikke bare ufint, men det er rett og slett kvalmt. Her bør noen gå i seg selv.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *