Blackface…igjen

Da var de i gang igjen. Disse såkalte antirasistene som ser mørkhudede afrikanere og rasisme i alt? Jeg spør igjen? Hvem er egentlig rasisten?

Les også: Test av Nespresso VertuoPlus – Unboxing

Det er ikke lenge siden Prada var i hardt vær for samme grunn. De hadde laget en nøkkelring med figurer som om man virkelig la godviljen til kunne minne om en såkalt blackface. Denne gangen er det Gucci som har havnet på hoggestabben. Jeg synes genseren det dreier seg om er er stygg og smakløs i seg selv, men det ville ikke falle meg inn å assosiere den med mørkhudede afrikanere. Igjen går det furore i deler av befolkningen fordi genseren sammenlignes med såkalte blackface.

Dette minner nok en gang veldig om han som høylytt gikk ut på facebook for en tid tilbake, og kritiserte en Rema 1000 butikk som hadde skrevet “apeloff” på prisskiltet til bananene.

Det var ikke et ord om hudfarge, etnisitet eller rase på dette skiltet. Likevel klarte denne personen å assosiere dette med mørkhudede mennesker, og mente at dette var rasisme. Hvem er den egentlige rasisten? En person som klarer å se sammenhengen mellom aper og bananer, eller en person som automatisk tenker «neger» når han ser denne kombinasjonen?

Det er jo snart ikke mulig å lage, produsere eller designe noe som helst uten at en eller annen krenkes og blir støtt. De krenkede tror også alltid at produsenten har gjort dette med viten og vilje for med fullt overlegg å opptre nedverdigende og rasistisk. Kom igjen a?

Gucci har i ren politisk korrekthet lagt seg flate, trukket genseren fra markedet og beklaget det hele.

Les også: Hvor er rasismen?

Hva mener du om dette blackfacehysteriet? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *