Black Box teater har en arroganse som mangler sidestykke

– Jeg tror ingen som har sett stykket vårt på Black Box kommer til å dra til husene og lage kvalm.

Dette sa Hanan Benammar i en artikkel i Morgenbladet for en uke siden, etter at det ble kjent at  Benammar og hennes skuespillerkollegaer hadde lusket rundt og snikfilmet husene til politiske motstandere, og på en meget nærgående og krenkende måte observert disse personenes privatliv.

Viser filmklipp fra politiske motstanderes hjem

I forestillingen “Ways of seeing”, viser teateret Black Box filmklipp av husene til kjente personer fra nettstedet Resett, politikere med  tilknytning til Frp, og personer med tilknytning til Nato.

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), er en av de som har blitt utsatt for denne snikfilmingen, og film av hans hus er også en del av dette teaterstykket.

Hanan Benammar hevdet i den samme artikkelen at høyrepopulismens ideologi går veldig nært innpå folks kropper og liv, særlig på folk med innvandrerbakgrunn. Samtidig lusker hun og kunstner vennene hennes rundt og snikfilmer andres hjem og observere deres daglige liv fra ute i buskene, og kaller dette kunstnerisk frihet og en pilegrimsferd? Goddag mann økseskaft!

Folk har følt seg redde og truet

Flere av personer som har blitt utsatt for denne invasjonen av privatlivet har gitt sterkt uttrykk for at det både er sjenerende og skremmende med denne aktiviteten med lusking rundt hushjørnene deres, men noen som helst respekt for dette har ikke aktivistene fra Black Box vist.

– Når de sier de er redde må jeg bare le, sa Hanan Benammar til Morgenbladet. 

At det også er små barn som blir skremt har hun altså ingen forståelse for. Alt er lov i kunstens navn.

Hun hevdet videre at det er disse personene  selv som er farlige med sine rasistiske, høyrepopulistiske og hatefulle ytringer. Hun går langt i å påstå at disse personene og deres familier tilhører et rasistisk nettverk, og hun hevdet også at det er deres skyld at blant annet volden mot kvinner med minoritetsbakgrunn angivelig skal ha økt. Hun trodde derimot ingen som hadde sett teaterstykket kom til å oppsøke noen av disse husene for å lage kvalm. De avslørte jo ikke adressene.

Ondskapsfullt og lite gjennomtenkt

Så feil kan denne arrogante jenta ta. Hun har visst ikke skjønt, eller så bryr hun seg bare ikke om konsekvensen av egne handlinger og hva dette kan føre til.

Natt til torsdag ble huset til justisminister Tor Mikkel Wara tagget ned med hakekors. Det ble tagget, rasist, på husveggene, og bilen hans ble forsøkt påtent. Politiet kaller dette hatkriminalitet. At Benammar for en uke siden hevdet at hennes handlinger ikke kunne være med på å bidra, eller oppfordre til noe slikt, er fullstendig på jordet og minner om en lite utviklet evne til å tenke konsekvens.

Black Box teater og deres ansatte har en arroganse som mangler sidestykke

Benammar og hennes medsammensvorne går rundt i den tro at de har fasiten på hva som er rett og hva som er galt. De tror de kan avgjøre hvilke meninger som er de riktige, og hvilke som er gale. De tror de fritt kan tillegge folk meninger de ikke har, og de har steget opp på sine høye kjepphester og gjemmer seg bak kunstnerisk frihet. Er dette greit?

Nei det er det ikke. Det er en skam og en fare for demokratiet. Det er stigmatiserende og en farlig form for ekstremisme, og absolutt noe PST bør se nærmere på.

Vi kan ikke bevise at stalkingen til Benammar og Black Box er direkte skyld i angrepet på vår finansminister, men enhver person med et snev av sunn fornuft, og som kan legge to og to sammen ser at det er er stor sannsynlighet for en sammenheng,

Arrogansen teateret har vist i denne saken både før og etter angrepet på Justisminister Tor Mikkel Wara, mangler sidestykke. Så får vi bare håpe at politiet tar tak i dette og at Benammar, og hennes medsammensvorne får sin straff. Å direkte eller indirekte oppfordre til hatkriminalitet bør straffes hardt.

Del

Du vil også kanskje like