Årets furtepris går til Sigrid Bonde Tusvik

Den hardtslående komikeren Sigrid Bonde Tusvik har hatt en hard uke der hun har kjempet for kvinners rettigheter.

Les også: Mannehater-Kvinnegruppa Ottar skor seg på abortstriden

Det som er så synd er at ved å innta en slik furten “Jeg får det ikke som jeg vil” holdning, blir hun bare oppfattet som latterlig og barnslig. Jeg har hørt flere kvinner si at de er litt småflaue over å være kvinne den siste uken, nettopp på grunn av disse stuntene fra Tusvik

To feministstunt på en uke

Det begynte da Tusvik stormet ut etter humorprisutdelingen, og dro hjem i protest over at ingen kvinnelige komikere fikk noen pris.

Jeg hater å være hun sinte som roper høyest og sier: HVA FAEN SKJEDDE NÅ, GUTTA? Men noen må si ifra, sier hun til Dagbladet

Tusvik ble altså sint fordi ingen kvinnelige komikere fikk noen pris. Kan dette ha noe med å gjøre at hun ikke fikk pris selv? Hadde hun reagert likt om hun fikk en pris?

Sammeligner Ropstad med Handmaid’s Tale

Det dårlige humøret til Tusvik gikk ikke over med det første, og da den nye regjeringen kom ut på Slottsplassen påfølgende mandag, troppet Tusvik og noen andre likesinnede like gjerne opp iført kostymene fra TV-serien, A Handmaid’s Tale.

Kvinner kledd i kostymer fra TV-serien A Handmaid’s Tale. Foto: Shutterstock

TV-serien, A Handmaid’s Tale, basert på Margaret Atwoods bok ved samme navn, handler om et samfunn der kvinner kidnappes, undertrykkes og tvinges til å være fødemaskiner for rike familier der de ikke kan få egne barn, og der sitater fra bibelen leses opp under arrangerte voldtekter for å gjøre disse kvinnene gravide.

Tusvik mener at den nye Solbergregjeringen med  Kjell Ingolf Ropstad (KrF) som barne- og familieminister kan sammenlignes med denne TV-serien, grunnet Ropstads kristenkonservative holdninger. Det var en voldsom påstand Sigrid…

Hun har ikke satt seg inn i saken

Tusvik hevder videre at man i Norge ikke kan ta tidlig ultralyd, selv om mange på Stortinget og folket for øvrig er for dette. Her har hun misforstått. Tidlig ultralyd kan alle gravide ta. Men du må betale selv. Slik har det vært under denne regjeringen og forrige regjering. Ikke noe ekstremt her altså.

Det har vært en hard uke for Tusvik. Det er vanskelig å si om det ligger kommersielle eller personlige grunner bak disse utspillene og stuntene, men at de er halvhjertet og lite gjennomtenkt er det ingen tvil om.

Hun bør demonstrere mot Pride-arangørens hodning til Surrogati

Jeg liker veldig godt Journalist i Minerva, Aksel Fridstrøm sin oppfordring til Tusvik:

En av de fremste forkjemperne for surrogati  i Norge er foreningen FRI  (Foreningen for kjønns- og sexualitetsmangfold). Til tross for at surrogati er ulovlig i Norge, benytter mange nordmenn seg av dette likevel, ved å anskaffe surrogatmor i utlandet. Det er ofte vanskeligstilte og fattige kvinner som gjør dette for å overleve, og norske myndigheter lar dette passere.

FRI er også arrangør av Pride-parader over hele landet. Kanskje Tusvik kan ta med kostymet sitt på Pride-festivalen også, og demonstrere mot arrangørens holdninger til surrogati. Et missbruk av kvinner som i høyeste grad kan sammenlignes med handlingen i TV-serien, A Handmaid’s Tale.

Les også: Da abortstriden også ble høyrepopulisme

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *