Å være forfatter er ikke nødvendigvis synonymt med å være opplyst

Bilde: Skjermdump fra Nettavisen

I beste sendetid på TV 2 sitter altså forfatter Erlend Loe og langer ut mot Tesla-eiere.

Han kaller den norske elbilpolitikken en absurd situasjon der staten betaler mellomlegget slik at en Tesla som koster 2 millioner kroner i USA koster 7-800 tusen kroner i Norge.

Skavlan prøvde å bryte innpå med å si at dette gjelder alle elbiler, ikke bare Tesla. Loe avfeide dette med å si at – du har sikkert Tesla du også.

Han gikk også langt i å insinuere at det for Tesla eiere i Asker og Bærum var helt vanlig å ta med sin au pair som passasjer for å kunne kjøre i buss og taxi feltet og at au pairen tok toget hjem igjen.

Erlend Loe er nok mye bedre til å skrive historier enn å samle fakta.

Staten betaler ikke 1,3 millioner kroner for at Tesla eiere skal kunne kjøpe bilen til 700 tusen kroner. Staten har fjernet moms og engangsavgifter på alle elbiler, ikke bare Tesla slik at de koster rundt halvparten av det de ville gjort med normale norske bilavgifter. Ergo er dett ikke en utgift som staten betaler. Det undrer meg at Erlend Loe ikke skjønner dette.

Dette flåseriet med at folk fra Bærum tar med seg au pairen for å kunne kjøre i buss og taxifeltet er ikke et vanlig fenomen. Det var riktignok et par tilfeller der man lurte på om dette kunne ha skjedd, men bakgrunnen for hvorfor au pairen var med ble etter hva jeg vet aldri kjent. Rart han ikke nevnte tilfellet der en mann ble stoppet med en oppblåsbar sexdukke i passasjersetet. Det var i hvert fall litt morsomt.

Janteloven og misunnelsen bor nok godt inne i Erlend Loe, men det får stå for hans regning der han lever i sin alternative sannhet.

Se selv: https://www.nettavisen.no

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *