Å være fattig dreier seg ikke bare om SFO

Vi nærmer oss jul og det er tid for å tenke litt ekstra på de som har trang økonomi.

Heldigvis stiller organisasjoner som kirkens bymisjon og Frelsesarmeen opp og støtter familiene slik at julen blir en gledelig høytid. Men midt opp i dette er det en gruppe som ingen snakker om. Småbarnsfamiliene som ikke får kronene til å strekke til lørdagens lottokupong, tirsdagens ekstrakupong og onsdagens vikinglottokupong.

Ja, for ikke å snakke om fredagens eurojackpot med svimlende store premier.

Vi nordmenn løper rundt og leter etter de norske verdiene og det norske fellesskapet. Likevel snakker vi sjelden om de som stenges ute av Norsk tippings glade fellesskap. De som må velge mellom barnehageplass, SFO eller den ukentlige sjansen til rikdom. Forskjellene i samfunnet øker og stadig færre får muligheten til å gjør som Charlie i Roald Dahls legendariske fortelling og jakte på gullbilletten.

Er det rart at forskjellene øker i dette landet, når kun de rike får muligheten til å erverve mer rikdom? Det er på tide å bryte tausheten og slippe barnefamiliene tilbake inn i tippevarmen. Jeg håper Venstre og regjeringen virkelig tar dette til ettertanke og øker barnetrygden nok til at mor og far kan levere spillekupongene denne uka også.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *