Å si «fuck jøder» er helt lovlig

Å si eller rope «fuck jøder» er helt lovlig da dette egentlig kan tolkes som kritikk av Israel som stat, og ikke et angrep på jøder som et folk, en nasjonalitet eller religion.

Les også: Kan man oppføre seg som man vil i kunstens navn?

Dette konkluderte riksadvokaten med etter at han henla anken av frifinnelsen av rapperen Kaveh etter han ropte dette fra scenen under en festival i Oslo i fjor.

Det er nettstedet Med Israel for fred (MIFF) som først meldte dette.

Det at rapperen ropte «fuck jøder» tolkes altså av riksadvokaten som at han like gjerne kan ha ment «fuck Israel»

Rapperen var opprinnelig også anmeldt for å ha skrevet «fuckings jøder er så korrupte» på sin Twitterprofil. Formildende argumenter om at dette bare glapp ut av han ved et uhell eller en tilfeldighet blir da også veldig tynt.

Er å si «fuck muslimer» da greit?

Jeg er sterk motstander av slik språkbruk, og jeg synes ikke dette hører hjemme uansett hvem som roper, hvem eller hva det ropes om og hvem det ropes til, men jeg må jo da stille følgende spørsmål:

Dersom en person hadde stått på en scene og ropt «fuck muslimer» Hadde heller ikke dette kunnet ansees som straffbart? Det kan tross alt egentlig tolkes som kritikk av Islamsk stat og ikke nødvendigvis et angrep på muslimer som et folk, nasjon eller deres religion.

I det virkelige liv hadde et slikt tilrop mot muslimer blitt oppfattet som islam fiendtlig, rasistisk og hatsk og personen hadde antagelig blitt straffet for hatefulle ytringer. Noe som etter min mening hadde vært en helt riktig reaksjon.

Hvorfor behandles da hat mot jøder og muslimer forskjellige i det norske rettsvesen?

Har du inspill, meninger eller kommentarer om saken? Da kan du legge igjen dine ord i kommentarfeltet under.

Del

Du vil også kanskje like

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *